Over Miek & de vakwerkhoeve

In november 2013 kocht ik de oude vakwerkhoeve in de Smolderstraat in Schakkebroek met als doel om het oude, waardevolle erfgoed een nieuwe bestemming te geven. Met de hulp van een geweldig team van architecten, vakmannen, vrienden en supporters werd de vakwerkhoeve stap voor stap én met respect voor de oorspronkelijke materialen gerestaureerd tot een prachtig gebouw, uniek in zijn stijl. In december 2016 werd de hoeve opnieuw bewoond, en sindsdien groeit het gebouw nog steeds naar een organisch geheel.

Na een intensief restauratieproces is het nu tijd om de hoeve open te stellen en anderen te laten meegenieten van de bezieling van het gebouw. Creativiteit en het onbevangen tonen van eigenheid staan hierin centraal. Op een authentieke manier plaats geven aan ieders creatief proces, in het unieke kader van de heroplevende vakwerkhoeve, dat is de nieuwe missie van dit oude erfgoed.

Miek Peere was jarenlang docente creatief ontwerp in de afdeling modeontwerp bij SYNTRA Limburg en geeft theoretische en technische vorming mode bij Qrios campus Hasp-o in Sint-Truiden. Bovendien volgende ze via ArtObe een opleiding in het begeleiden van creatieprocessen en nam ze recent deel aan de groepstraining ‘van vakmanschap tot ondernemerschap’ bij Vaklab.Bokrijk.

Previous Image
Next Image

info heading

info content