Over Miek & de vakwerkhoeve

In november 2013 kocht ik de oude vakwerkhoeve in de Smolderstraat in Schakkebroek met als doel om het oude, waardevolle erfgoed een nieuwe bestemming te geven. Met de hulp van een geweldig team van architecten, vakmannen, vrienden en supporters werd de vakwerkhoeve stap voor stap én met respect voor de oorspronkelijke materialen gerestaureerd tot een prachtig gebouw, uniek in zijn stijl.

In december 2016 werd de hoeve opnieuw bewoond, en sindsdien groeit het gebouw nog steeds naar een organisch geheel.

Na een intensief restauratieproces staat de Vakwerkhoeve open om het te bezielen met aanwezigheid van mensen.

Creativiteit en het onbevangen tonen van eigenheid staan hierin centraal. Op een authentieke manier plaats geven aan ieders creatief proces, in het unieke kader van de heroplevende vakwerkhoeve, dat is de nieuwe missie van dit oude erfgoed.

Verschillende jaren gaf ik creatief ontwerp in de afdeling modeontwerp bij SYNTRA Limburg en geef nu ontwerp en theoretisch, technische vorming mode bij Qrios campus Hasp-O in Sint-Truiden. Bovendien volgde ik via ArtObe opleidingen in het begeleiden van creatieprocessen, Art 4coaching en heeft de groepstraining ‘van vakmanschap tot ondernemerschap’ bij Vaklab Bokrijk mij heel wat inzichten gegeven om mijn vakkennis op een eigen wijze aan te bieden.

Previous Image
Next Image

info heading

info content